Welkom bij

Wereldwinkel Bathmen

Onthulling schilderij Fred Mutebi bij de Wereldwinkel door burgemeester Heidema

Op zaterdag 9 november om 11.00 uur onthult  burgemeester Heidema een schilderij van de Ugandese houtdrukkunstenaar Fred Mutebi bij de Wereldwinkel Bathmen.

De Wereldwinkel Bathmen is in de afgelopen periode ‘opgefrist’.  Een vernieuwde inrichting, een vernieuwd assortiment en als blikvanger ontvangt de Wereldwinkel van de Ugandese kunstenaar Fred Mutebi een prachtig kunstwerk.

Burgemeester Andries Heidema onthult samen met Fred Mutebi dit kunstwerk. Wij nodigen u graag uit om hierbij aanwezig te zijn.

 

Het door Fred Mutebi gemaakte kunstwerk zal de buitenwand van de Wereldwinkel Bathmen gaan sieren. In zijn werken laat Mutebi het leven van met name vrouwen en kinderen in Uganda zien.

Fred Mutebi zet zich in voor de bevolking in Uganda. Via zijn stichting Let Art Talk gebruikt hij kunst om in de lokale gemeenschappen structurele verbeteringen mogelijk te maken.

Wereldwinkel Bathmen staat voor eerlijke handel. De winkel, gevestigd in de Schoolstraat, is onlangs door de vrijwilligers  ‘opgefrist’ en opnieuw ingericht. In de winkel hebben veel Fairtrade-artikelen een plaats gekregen: prachtige tassen, aardewerk en speelgoed, prachtige cadeaus voor groot en klein. En natuurlijk kunt u terecht voor het bekende voedselassortiment, waaronder koffie, thee, chocolade, wijn en veel meer, waaronder steeds meer biologische en zelfs glutenvrije producten. 

 

‘ cropped-rhythms-of-grace ‘ , Fred Mutebi