Welkom bij

Wereldwinkel Bathmen

Wereldwinkel Bathmen schenkt 1.000,--

Wereldwinkel Bathmen schenkt 1.000,--

Twee goede doelen werden zaterdag verrast door de Wereldwinkel Bathmen.  De Mineke Foundation en True Colours kregen elk een gift van 500,--. voor hun projecten voor jongeren in Liberia en Zuid Afrika

Wereldwinkel Bathmen staat voor eerlijke handel om zo boeren, arbeiders en producenten zelfstandig een eerlijk inkomen te bieden.   We vierden ons 36-jarig bestaan.  We werken  zonder winstoogmerk en schenken jaarlijks aan verwante organisaties. Dit jaar zijn dat twee organisaties die zich richten op zelfredzaamheid. De vrijwilligers van de Wereldwinkel kozen projecten voor jongeren. Jongeren zijn de toekomst voor hun landen.
 

Beide projecten hebben een band met Bathmen. Zo was Anne Ruijter bij het project van True Colours in Zuid Afrika betrokken. Anne, kleindochter van vrijwilligster Riet van der Klis, heeft ervoor gekozen een jaar verschillende projecten te doen en heeft twee maanden meegewerkt met True Colours.

True Colours is een groep docenten en artiesten die door verschillende activiteiten kinderen in sloppenwijken zelfvertrouwen te geven en vaardigheden te leren.

Onze donatie was bestemd voor een muurschilderingsproject bij de  Jeffrey's Bay Surf Club, voor ongeveer 25 kinderen tussen 6-19. Er werden kunst- en surfworkshops gegeven. Daarbij leren de kinderen ook over de gevaren van de zee. Na afloop van de workshops maken ze samen een muurschildering.  Deze muurschildering fungeert als billboard voor het onderwijs van hun gemeenschap.
 

Ook de Mineke Foundation heeft een band  met onze omgeving.

In 1968 vestigden Dabwe Wiah en  Mineke Muilerman zich in Liberia. Zij droomden over en werkten aan een Liberia dat niet afhankelijk zou blijven van hulp, maar zelfstandig kan functioneren.

Tonia Dabwe startte Stichting Mineke Foundation in 2009 om het levenswerk van haar ouders voort te zetten vanuit Nederland. Mineke Foundation ondersteunt de circa 20.000 inwoners in het gebied rond Dabwe Town zich te ontwikkelen en hun levensomstandigheden te verbeteren. Door onderwijs te bieden en ondernemerschap te bevorderen. 

De gift is bestemd voor de tienerclub. Hier zitten ca. 30 tieners in, 13 t/m 19 jaar. De meeste komen uit sociaal achtergestelde wijken, veel uit eenoudergezinnen. Tijdens de wekelijkse clubbijeenkomsten krijgen ze voorlichting over onderwerpen als drug- en alcoholmisbruik, seksuele voorlichting en leren ze vaardigheden die de jongeren in hun leven nodig zullen hebben. Denk aan goed communiceren, gespreks- en presentatietechnieken, omgang met anderen.
Tenslotte krijgen ze de kans om vaardigheden te leren waar ze geld mee kunnen verdienen. 

Het was gezellig druk bij de Wereldwinkel tijdens de uitreiking van de cheques.