Welkom bij

Wereldwinkel Bathmen

Wereldwinkel Bathmen doet schenking bij onthulling schilderij Fred Mutebi

Burgemeester onthuld schilderij Fred Mutebi bij Wereldwinkel

Afgelopen zaterdag heeft burgemeester Heidema een schilderij van de Oegandese kunstenaar Fred Mutebi onthuld.  Vervolgens mocht hij namens de Wereldwinkel een cheque t.w.v. € 100,-- overhandigen aan de kunstenaar voor zijn stichting LetArtTalk.

Een grote groep toeschouwers zag  hoe burgemeester Heidema samen met Fred Mutebi het schilderij aan de buitenzijde van de Wereldwinkel onthulde door een doek voor het schilderij te verwijderen.

 

 

Fred Mutebi vertelde de aanwezigen dat hij zijn kunst gebruikt om verbetering te realiseren voor de lokale bevolking in Uganda. Het is een hulpmiddel om in gesprek te komen en mensen zelfvertrouwen te geven.  Met voorbeelden toonde Mutebi hoe hij met behulp van één houtsnede komt tot zijn prachtige kunstwerken.

Fred Mutebi geeft uitleg over zijn werkwijze

Burgemeester Heidema gaf aan verheugd te zijn om het kunstwerk te mogen onthullen.  Hij draagt zowel de wereldwinkel als Fred Mutebi een warm hart toe. Beiden zetten zich in voor betere samenleving.

Het schilderij is een cadeau van Fred Mutebi aan de Wereldwinkel, nadat hij onder indruk was geraakt van de inzet van de vrijwilligers. Nu het schilderij de buitenwand siert, is de recente opknapbeurt van de wereldwinkel afgerond.

De natuur wilde de onthulling voor haar rekening nemen: met een gerichte windvlaag werd het schilderij voortijdig onthuld. Maar de officiële onthulling werd even later door de burgemeester en de kunstenaar gedaan.

Als dank voor het mooie schilderij heeft de Wereldwinkel een cheque t.w.v. 100,-- aangeboden aan Mutebi voor zijn stichting LetArtTalk. Met deze stichting zet Fred Mutebi zich in voor de lokale bevolking in Uganda. 

Het publiek maakte natuurlijk gebruik van de gelegenheid om de nieuwe inrichting en het vernieuwde assortiment te bekijken. Dat de wereldwinkel al vele jaren als beste cadeauwinkel is verkozen, bleek zaterdag overduidelijk.
Ook was er aandacht voor  nieuwe biologische en deels glutenvrije voedselproducten.

Voor  de wereldwinkel waren enkele andere werken van Fred Mutebi opgesteld.  Mutebi is de komende weken nog in Nederland en geeft diverse workshops. 

Na de onthulling was er gelegenheid om met de kunstenaar te spreken en andere werken te bewonderen.

 

(foto's Gido Koeslag)