Welkom bij

Wereldwinkel Bathmen

Werkgroep Fairtrade gemeente Deventer van start

In Deventer is sinds begin 2014 de werkgroep Fairtrade gemeente Deventer actief, die ervoor wil zorgen dat de gemeente Deventer zich nog dit jaar fairtrade gemeente mag noemen.

 

 

De werkgroep bestaat uit:

  • Jan Vroonland, namens de Ichtuskerk in Colmschate.
  • Coraline Vester, architect, gespecialiseerd in het comfortabel en energiezuinig maken van woningen en werkplekken.
  • Lambertus Kracht, namens Wereldwinkel Bathmen.
  • Marco Kok, namens het MKB Deventer.
  • Sjoukje Bouwman, van de Amaranth, winkel met fairtrade kleding in Deventer.

De werkgroep Deventer Fairtrade Gemeente wil winkels, horecagelegenheden, bedrijven, sportclubs, de gemeente Deventer, maar ook consumenten motiveren om zoveel mogelijk fairtrade producten te gaan gebruiken. Het kost vaak maar een fractie meer, maar voor de boeren in ontwikkelingslanden en hun kinderen is het een wereld van verschil. Eerlijke handel zorgt ervoor dat boeren en arbeiders in ontwikkelingslanden een eerlijk salaris krijgen voor het vaak zware werk wat zij doen.

In Azië, Afrika en Zuid- Amerika worden nog steeds miljoenen mensen en kinderen uitgebuit. Zij produceren onder mensonterende omstandigheden koffie, chocolade, katoen, thee, suiker, wijn en goud wat wij in het rijke westen voor een klein prijsje willen kopen. Als boeren een eerlijke prijs krijgen voor het werk wat zij doen, dan kunnen zij investeren in hun bedrijf, daardoor betere producten leveren en hun kinderen naar school sturen.