Welkom bij

Wereldwinkel Bathmen

De Dopper: voorkom afval, kies voor duurzaam

Dopper: de waterfles met een goed hart!

Het mooie weer komt eraan en we trekken er weer op uit met de fiets. Vergeet dan niet “de Dopper” het ideale flesje voor kraanwater. Duurzaam, handig en mooi.

Dopper is een initiatief ter promotie van kraanwater en het terugdringen van de berg plastic afval.  In Nederland alleen al worden per dag meer dan 500.000 plastic waterflesjes weggegooid.
Al dit afval belandt op de straat, op de vuilnisbelt maar ook in de zee waar ze een plastic soep vormen. In deze soep drijft 100 miljard kilo plastic. In de vijf grote oceaangebieden waar dit afval zich concentreert zit 36 x meer plastic dan plankton.

Dus hoe minder plastic afval hoe beter, maar nog een goede reden om dit flesjes aan te schaffen is dat een deel van de opbrengst van de Dopper gaat naar waterprojecten in Nepal. Er worden waterputten geslagen en schone wc’s en rioleringen aangelegd. De Dopper Foundation werkt hiervoor samen met Simavi en lokale partners. Simavi let bij de projecten extra op de moeders omdat zij een sleutelrol spelen in de gezondheid van hun familie. En tot slot: De Dopper wordt klimaatneutraal geproduceerd en hij kan zo de vaatwasser in. Maar je kunt hem ook gemakkelijk schoonmaken met een afwasborstel. Kortom: genoeg redenen om zo’n duurzaam flesje aan te schaffen.

In onze wereldwinkel kunt u terecht voor verschillende soorten waterflesjes.

 

Momenteel hebben wij geen Doppers meer in onze winkel, maar ze kunnen bijbesteld worden.