Welkom bij

Wereldwinkel Bathmen

Film The True Cost 28 oktober in Filmhuis De Keizer

Deventer Fair & Duurzaam!

Met dat doel is de werkgroep Fairtrade gemeente Deventer gestart en inmiddels zijn de eerste stappen gezet.

De werkgroep fairtrade Deventer heeft de fairtrade film "The True Cost"
naar Deventer gehaald. Deze film wordt aangeboden met medewerking van kledingwinkel de Amaranth en de Wereldwinkels in Bathmen en Deventer. Het is pas de vierde maal dat de film in Nederland wordt vertoond.

The True Cost gaat over de kleding die we dragen, over de mensen die de kleding maken en over de impact die deze industrie heeft op onze wereld. The True Cost is een baanbrekende documentaire, gemaakt door de jonge filmmaker Andrew Morgan.

Het is de eerste lange film die de achterkant van mode van verschillende kanten belicht en die het rookgordijn rondom modeproductie oplost. De prijs van kleding is de laatste decennia steeds lager geworden, terwijl mens en milieu een steeds hogere prijs moeten betalen. De hoofdvraag in de film: wie en wat betaalt de kosten voor onze kleding? De film is gedraaid in landen over de hele wereld, van de runways in Parijs tot aan de donkerste stegen van Dhaka. Inclusief interviews met belangrijke voorvechters uit de duurzame mode en duurzame luxe industrie, waaronder Stella McCartney, Livia Firth van The Green Carpet Challenge, Guardian-journalist en schrijfster Lucy Siegle en Safia Minney, oprichter en eigenaar van People Tree. The True Cost is een objectieve eye-opener en neemt je mee op een reis in de wereld van de kledingindustrie. 

Deze voorstelling wordt georganiseerd door de werkgroep Fairtrade Deventer, in samenwerking met de De Amaranth en de Wereldwinkels in Deventer en Bathmen in het kader van de Fairtrade Week, van 24 oktober t/m 1 november.

Bij de voorstelling is een inleiding en nagesprek en iedereen ontvangt een chocoladereepje van Tony Chocolony. Bij de voorstelling ontvangen bezoekers van de film kortingsbonnen,  goed voor 10% korting op de gehele collectie van kledingwinkel De Amaranth en goed voor 20% korting op het gehele assortiment (m.u.v. voedselprodukten en niet i.c.m. andere aanbiedingen) van de wereldwinkels in Bathmen en Deventer. 

De film is te zien op woensdag 28 oktober in filmhuis de Keizer.
Kaartjes à  € 8,50 zijn te bestellen via www.filmhuisdekeizer.nl
Op deze site is ook de trailer te zien.