Welkom bij

Wereldwinkel Bathmen

Kerk Bathmen = Fairtrade Kerk !

 

 

 

De Dorpskerk Bathmen is Fairtrade Kerk. 

Op 7 februari 2016 konden de kerkgangers het zien: het bekende bord Fairtrade Kerk is nu ook in de kerk in Bathmen. De Wereldwinkel Bathmen en de Kerk Bathmen hebben een gezamenlijke geschiedenis. En deze gebeurtenis markeert opnieuw de gezamenlijke inzet voor eerlijke handel en duurzame productie. 
De kerk nam het initiatief voor 'Fairtrade Kerk' en de Wereldwinkel Bathmen nam het initiatief voor 'Fairtrade Bathmen'. Dat laatste werd in samenwerking met een initiatief in Deventer al snel Fairtrade Gemeente Deventer, omdat de titel 'fairtrade dorp' niet meer wordt uitgereikt.

Een 'Fairtrade Kerk' schenkt op veel meerdere manieren aandacht aan eerlijke handel. Zo 'schenkt' ze het bekende kopje fairtrade koffie, thee en bijvoorbeeld vruchtensappen, natuurlijk met fairtrade suiker, koekjes etc.
Maar er is ook aandacht voor andere fairtrade-producten, onder andere door een vitrine in de kerk. Kerk en wereldwinkel zijn (vrijwel) buren en hebben goed contact. Tenslotte geeft de kerk ook aandacht en publiciteit aan fairtrade.

Op 25 november 2015 is de aanvraag voor 'Fairtrade Kerk ingediend en de kerk slaagde met vlag en wimpel!

Rond 35 jaar geleden werd vanuit Diaconie en Werelddiaconaat de Wereldwinkel opgericht in Bathmen.  Dit resulteerde in 1981 in de verening Wereldwinkel Bathmen. 
Om van de Bathmense kerk een Fairtrade kerk te maken, was eigenlijk niet veel nodig. De producten die de kerk gebruikt worden gekocht bij de wereldwinkel. Zoals koffie, thee, cacao en suiker. Het koekje bij de koffie en het drankje dat soms geschonken wordt. Ook staat er een vitrine in de kerk waarin fairtrade producten uit de Wereldwinkel te zien zijn.

Door haar aankopen bij de Wereldwinkel Bathmen ondersteunt de Dorpskerk Bathmen de arbeiders, boeren en proucenten in de derde wereld, de wereldwinkel en haar vrijwilligers. Daar zijn we natuurlijk heel erg blij mee.

We zijn trots dat de Dorpskerk Bathmen nu Fairtrade Kerk is!
Namens alle vrijwilligers van Wereldwinkel Bathmen: gefeliciteerd!