Welkom bij

Wereldwinkel Bathmen

Salade van fairtrade quinoa & geroosterde pompoen

De Wereldwinkel houdt van lekker eten. Daarom hebben we Maura van Yellow lemon tree gevraagd om de komende maanden voor ons te koken, met zoveel mogelijk fairtrade ingrediënten, opgediend in producten uit de Wereldwinkel. Maura is fan van fairtrade en heeft een groot hart voor eerlijk en vooral lekker eten, wat je terugziet op haar prachtige blog.

 

Hoofdgerecht (4 personen)

Ingrediënten:voor 4 personen

300 gram fairtrade quinoa
1,5 kg pompoen
3 cm verse gember, geschild en fijn gesneden
2 tenen knoflook, fijn gesneden
2 rode pepers, fijn gesneden
3 eetlepels fairtrade olijfolie
half bosje koriandersteeltjes, grof gehakt
200 gram geitenkaas of feta
50 gram zonnebloempitten
sap van 1 limoen
paar takjes verse munt, de blaadjes
paar takjes verse koriander, de blaadjes
150 gram rucola
versgemalen fairtrade zeezout
versgemalen fairtrade peper

Bereiding

Doe de quinoa in een pan met 500 ml water en wat zout. Breng dit geheel aan de kook en laat daarna zachtjes doorkoken tot de quinoa het water heeft opgenomen. Dit duurt ongeveer 10-12 minuten. Zet het vuur uit, roer door en laat de quinoa afkoelen met het deksel op de pan.

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Verwijder de schil en de pitten van de pompoen en snijd hem in blokjes van ongeveer 2 cm groot. Doe de pompoenblokjes in een ovenschaal samen met de gember, rode pepers, knoflook, olijfolie en korianderstelltjes. Breng op smaak met versgemalen peper en zout. Zet de ovenschaal in de oven en rooster de groenten in ongeveer 30-35 minuten gaar.

Rooster ondertussen de pompoenpitten in een droge koekenpan op hoog vuur tot ze bruin kleuren. Pas op dat ze niet verbranden. Houd de pitjes apart.

Doe de quinoa in een grote kom. Voeg de geroosterde pompoen, het limoensap en de verse kruiden toe. Roer door elkaar en breng op smaak met peper en zout.

Strooi de pompoenpitten hierover en brokkel de feta in stukken over de salade. Verdeel de rucola over vier borden en verdeel de quinoasalade over de borden. Besprenkel met Fairtrade olijfolie.

Tip: eet de salade met ciabatta.